BG   EN  
За нас


Производство на конфитюр, сладко, топик Цима 99 ООД е създадено от г-н Цветан Жеков. През 1992г., той напуска постоянната си работа в държавно предприятие и създава своя собствена фирма. За да постигне целта си, той ипотекира собствената си къща, наема помещение и прави първата си скромна инвестиция в малък цех за безалкохолни напитки. Да направиш собствен бизнес, обаче се оказва нелесна задача. В началото от създаването му, предприятието се движи на ръба на оцеляването. През 1996г., г-н Жеков, променя основната дейността на фирмата и се насочва към производство на конфитюри. Но на практика се оказва, че бизнесът трябва да започне отново. Идеята е да се създаде конфитюр от тип „домашно приготвен", който да бъде с много високо качество, какъвто до този момент липсва на пазара.

В началото оборудването не се различава много съдовете, които се използват при направата на конфитюр в домашни условия. Работата е почти изцяло ръчна, а персоналът се състои, всъщност, отново само от членовете на семейството. Качествата на конфитюра, обаче Производство на конфитюр, сладко, топик бързо се оценяват от клиентите и той постепено намира своето трайно място в търговската мрежа. Благодарение на своята упорита работа, постоянство и амбиция, година след година, фирмата набира скорост и се разраства.

Днес ЦИМА 99 ООД е един от водещите производители на конфитюр в България и разполага със собствена фабрика, разположена в най-плодородния български район - Тракийската равнина. Тук понастоящем работят целогодишно около 45 служители. Капацитетът на производство вече надхвърля 15 тона на смяна. Ежедневно квалифицирани специалисти и съвременно оборудване се грижат продуктите да излизат от конвейрите с желаното и познато качество, съобразено с изискванията на клиента и на действащите европейски регламенти. Изключително внимание се отделя на контрола на всички производствени етапи - от полето - до рафта.

Запазената марка Производство на конфитюр, сладко, топик е еталон на качествени продукти, на които все повече клиенти в България и чужбина се доверяват.

Основната дейност на ЦИМА 99 ООД се състои в производство нана конфитюри, сладка, мармалади, десертни сосове, боров екстракт, конфитюр от рози, компоти, както и пълнежи за сладкарската индустрия. Продуктите на фирмата, които са в серийно производство наброяват над 80 артикула. Голяма част от тях се изнасят за САЩ, Израел, Русия, Япония, Чехия, Унгария, Румъния, Гърция, Испания и др.

jam, preserve, topping

Златен медал на Международния панаир Пловдив 2004 – България за домашен конфитюр от ягода
© Copyright 2008 Cima99. All Rights Reserved!