Добре дошли

Ние вярваме, че нашите клиенти заслужават висококачествени продукти. Затова в продуктите, които произвеждаме, вграждаме нашето обещание за високо качество към тях.

ЦВЕТАН ЖЕКОВ
Основател на ЦИМА 99 ООД

Компанията в цифри

ГОДИНИ ОПИТ И
НОУ-ХАУ

ДЪРЖАВИ, В КОИТО
ИЗНАСЯМЕ

ТОНА ГОДИШНА
ПРОИЗВЕДЕНА
ПРОДУКЦИЯ

ВИДОВЕ
ПРОДУКТИ

Компанията в цифри

ГОДИНИ ОПИТ И
НОУ-ХАУ

ДЪРЖАВИ, В КОИТО
ИЗНАСЯМЕ

ТОНА ГОДИШНА
ПРОИЗВЕДЕНА
ПРОДУКЦИЯ

ВИДОВЕ
ПРОДУКТИ

За 26 години стъпихме на пазара на 38 държави
В какво вярваме
ХАРАКТЕРИСТИКИ НА БИЗНЕСА

МИСИЯ

Създаваме сладко с изключително качество и невероятен вкус.
прочети още ›

ВИЗИЯ

Искаме продуктите ни да достигнат до всяка точка на света.
прочети още ›

ЦЕННОСТИ

Вярваме в създаването на безупречни продукти, които са не само вкусни, но и полезни… прочети още ›

ИСТОРИЯ

За 25 години стъпихме на пазара на 35 държави… прочети още ›

ПРОИЗВОДСТВО

Имаме асортимент от 350 продукта за страната и чужбина.

КАЧЕСТВО

Полагаме огромни усилия, за да предлагаме винаги 100% качество.

МИСИЯ

Създаваме сладко с изключително качество и невероятен вкус.
прочети още ›

ВИЗИЯ

Искаме продуктите ни да достигнат до всяка точка на света.
прочети още ›

ЦЕННОСТИ

Вярваме в създаването на безупречни продукти, които са не само вкусни, но и полезни… прочети още ›

ИСТОРИЯ

За 25 години стъпихме на пазара на 35 държави… прочети още ›

ПРОИЗВОДСТВО

Имаме асортимент от 350 продукта за страната и чужбина.

КАЧЕСТВО

Полагаме огромни усилия, за да предлагаме винаги 100% качество.
История

Цима 99 ООД е създадено от г-н Цветан Жеков. През 1992г. той напуска постоянната си работа в държавно предприятие и създава своя собствена фирма. За да постигне целта си, той ипотекира собствената си къща, наема помещение и прави първата си скромна инвестиция в малък цех за безалкохолни напитки. Да направиш собствен бизнес обаче се оказва нелесна задача. В началото от създаването му предприятието се движи на ръба на оцеляването. През 1996г., г-н Жеков, променя основната дейността на фирмата и се насочва към производство на конфитюри. Но на практика се оказва, че бизнесът трябва да започне отново. Идеята е да се създаде конфитюр от тип домашно приготвен, който да бъде с много високо качество, какъвто до този момент липсва на пазара.

В началото оборудването не се различава много съдовете, които се използват при направата на конфитюр в домашни условия. Работата е почти изцяло ръчна, а персоналът се състои, всъщност, отново само от членовете на семейството. Качествата на конфитюра, обаче Производство на конфитюр, сладко, топик бързо се оценяват от клиентите и той постепено намира своето трайно място в търговската мрежа. Благодарение на своята упорита работа, постоянство и амбиция, година след година, фирмата набира скорост и се разраства.

Днес ЦИМА 99 ООД е водещ производител на конфитюри в България, със собствена фабрика, разположена в най-плодородния български район – Тракийската равнина. Тук понастоящем работят целогодишно около 65 служители. Капацитетът на производство вече надхвърля 15 тона на смяна, над 80 артикула и износ за САЩ, Израел, Русия, Япония, Чехия, Унгария, Румъния, Гърция, Испания и др.

Мисия

Очаквайте скоро

Визия

Очаквайте скоро

Ценности
  • Нашият КЛИЕНТ е в основата на нашата работа и организация! Главната ни цел е да разбираме клиентските очаквания и да предлагаме РЕШЕНИЯ за тях!
  • Ние вярваме, че нашите клиенти заслужават високо качествени продукти. Затова в продуктите които произвеждаме ние вграждаме нашето ОБЕЩАНИЕ ЗА ВИСОКО КАЧЕСТВО към тях.
  • Осъзнали сме, че висококачествените продукти не са плод на случайността и късмета, а са резултат от полагането на постоянни и целенасочени действия към ПОСТОЯННО ПОДОБРЕНИЕ.
  • Работим усърдно за спечелване и утвърждаване на ДОВЕРИЕТО на нашите клиенти. Не се страхуваме от предизвикателствата и търсим ИНОВАЦИИ.
  • Изграждаме ДЪЛГОСРОЧНО И УСТОЙЧИВО ПАРТНЬОРСТВО с нашите клиенти, доставчици, партньори и служители.
  • Затова ние с гордост заявяваме, че продуктите с марката ЦИМА съдържа нашето ОБЕЩАНИЕ ЗА ВИСОКО КАЧЕСТВО към вас, клиентите. Ние работим усърдно, за да може то да се изпълнява винаги, когато нашите продукти присъстват на трапезата ви.

Производство

Технологията, която използваме, е наше ноу-хау. С нея постигаме щадяща обработка, при която запазваме парченцата плод, както и техния вкус, цвят и аромат, за да са максимално близки до естествените.

Разполагаме с екип от висококвалифицирани специалисти, както и модерно, съвременно оборудване, което ни позволява гъвкавост и спазване на зададените производствени параметри. Именно затова нашите конфитюри и сладка са пълни с вкусни парченца и цели плодове, с толкова запазени естествени цветове.

Политика по качеството
СИСТЕМА НА КОНТРОЛ В ПЕТ НИВА

НИВО

1
Входящ контрол на суровини и материали

При производство използваме само суровини, които покриват високите ни стандарти. Използваме утвърдени сортове плодове. Плодове се измиват, почистват, инспектират и замразяват. Защо използваме замразени плодове? Това е най-добрият начин на съхранение на плодове, при който ценните им качества се запазват близки до естествените.

НИВО

2
Контрол в процес на производство

При него следим и управляваме процесите, така че да получим желания продукт. Целта ни е да управляваме качеството с предварение, а не да констатираме разликите след като процесите са завършили и когато вече е твърде късно.

НИВО

3
Краен контрол

Извършва се последна проверка за съответствие във фирмената лаборатория, както и външни акредитирани лаборатории.

НИВО

4
Независим външен контрол

Контрол и одити от акредитирани международни сертифициращи организации.

НИВО

5
Обратна връзка от клиенти и подобрение

Това е най-важната част от системата за контрол по качеството. Чрез нея разбираме дали посоката, която сме поели е правилна и правим съответните промени за още по-добри и задоволителни резултати.

Сертификати
НАШИТЕ СЕРТИФИКАТИ ЗА КАЧЕСТВО
НАШИТЕ НАГРАДИ
ANUGA TASTE INNOVATION SHOW 2017

Отличен продукт: Chia Pearl Jelly, Портокал и Джинджифил – натурален спред с перли от чиа.

НАГРАДА ЗА НОВИ ПРОДУКТИ И ТЕХНОЛОГИИ В ХРАНИТЕЛНО-ВКУСОВАТА ПРОМИШЛЕНОСТ 2017

Категория Краен продукт, Българския съюз по хранителна промишленост. Отличени продукти: Серия Chia Pearl Jelly – натурални спредове с перли от чиа – 4 вида.

ЗЛАТЕН МЕДАЛ ОТ 24-ТИ МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР НА ПОТРЕБИТЕЛСКИТЕ СТОКИ И ТЕХНОЛОГИИ, ПЛОВДИВ 2004

Отличен продукт: Домашен конфитюр от ягода.

Повече за нас
НИКОЛАЙ ЖЕКОВ
управляващ съдружник
Николай Жеков отговаря за инвестиции, снабдяване и логистика.
ЦВЕТАН ЖЕКОВ
основател и президент
Цветан Жеков е основател и президент на предприятието.
ГЕОРГИ ЖЕКОВ
управляващ съдружник
Георги Жеков отговаря за производство, бизнес развитие и оптимизация.
ЕКИП

Във фирмата работят целогодишно над 65 служители. Капацитетът на производство вече надхвърля 15 тона на смяна. Ежедневно квалифицирани специалисти и съвременно оборудване се грижат продуктите да излизат от конвейерите с желаното и познато качество, съобразено с изискванията на клиента и на действащите европейски регламенти. Изключително внимание се отделя на контрола на всички производствени етапи: от полето – до рафта.

Може да ни намерите в: