Добре дошли

Ние вярваме, че нашите клиенти заслужават висококачествени продукти. Затова в продуктите, които произвеждаме, вграждаме нашето обещание за високо качество към тях.

ЦВЕТАН ЖЕКОВ (1941-2020)
Основател на ЦИМА 99 ООД

Компанията в цифри

ГОДИНИ ОПИТ И
НОУ-ХАУ

ДЪРЖАВИ, В КОИТО
ИЗНАСЯМЕ

ТОНА ГОДИШНА
ПРОИЗВЕДЕНА
ПРОДУКЦИЯ

ВИДОВЕ
ПРОДУКТИ

Компанията в цифри

ГОДИНИ ОПИТ И
НОУ-ХАУ

ДЪРЖАВИ, В КОИТО
ИЗНАСЯМЕ

ТОНА ГОДИШНА
ПРОИЗВЕДЕНА
ПРОДУКЦИЯ

ВИДОВЕ
ПРОДУКТИ

За 30 години стъпихме на пазара на 38 държави
В какво вярваме
ХАРАКТЕРИСТИКИ НА БИЗНЕСА

МИСИЯ

Произвеждаме най-вкусните сладки моменти за всички – със страст, любов и стремеж към съвършенство.
прочети още ›

ВИЗИЯ

Да сме първи избор на потребителите и клиенти от търговската мрежа, гастрономията и хранителната индустрия в България.
прочети още ›

ЦЕННОСТИ

Клиентът е в основата на нашата работа. Ние разбираме клиентските очаквания и им предлагаме избор. прочети още ›

ИСТОРИЯ

За 30 години стъпихме на пазара на 38 държави… прочети още ›

ПРОИЗВОДСТВО

Имаме асортимент от 350 продукта за страната и чужбина.

КАЧЕСТВО

Полагаме огромни усилия, за да предлагаме винаги 100% качество.

МИСИЯ

Създаваме сладко с изключително качество и невероятен вкус.
прочети още ›

ВИЗИЯ

Искаме продуктите ни да достигнат до всяка точка на света.
прочети още ›

ЦЕННОСТИ

Вярваме в създаването на безупречни продукти, които са не само вкусни, но и полезни… прочети още ›

ИСТОРИЯ

За 25 години стъпихме на пазара на 35 държави… прочети още ›

ПРОИЗВОДСТВО

Имаме асортимент от 350 продукта за страната и чужбина.

КАЧЕСТВО

Полагаме огромни усилия, за да предлагаме винаги 100% качество.
История

Цима 99 ООД е създадено от г-н Цветан Жеков. През 1992г. той напуска постоянната си работа в държавно предприятие и създава своя собствена фирма. За да постигне целта си, той ипотекира собствената си къща, наема помещение и прави първата си скромна инвестиция в малък цех за безалкохолни напитки. Да направиш собствен бизнес обаче се оказва нелесна задача. В началото от създаването му предприятието се движи на ръба на оцеляването. През 1996г., г-н Жеков, променя основната дейността на фирмата и се насочва към производство на конфитюри. Но на практика се оказва, че бизнесът трябва да започне отново. Идеята е да се създаде конфитюр от тип домашно приготвен, който да бъде с много високо качество, какъвто до този момент липсва на пазара.

В началото оборудването не се различава много съдовете, които се използват при направата на конфитюр в домашни условия. Работата е почти изцяло ръчна, а персоналът се състои, всъщност, отново само от членовете на семейството. Качествата на конфитюра, обаче бързо се оценяват от клиентите и той постепенно намира своето трайно място в търговската мрежа. Благодарение на своята упорита работа, постоянство и амбиция, година след година, фирмата набира скорост и се разраства.

Днес ЦИМА 99 ООД е водещ производител на конфитюри в България, със собствена фабрика, разположена в най-плодородния български район – Тракийската равнина. Тук понастоящем работят целогодишно около 65 служители. Капацитетът на производство вече надхвърля 15 тона на смяна, над 180 артикула и износ за САЩ, Израел, Русия, Япония, Чехия, Унгария, Румъния, Гърция, Испания и др.

Мисия

Произвеждаме най-вкусните сладки моменти за всички – със страст, любов и стремеж към съвършенство.

Визия

Да сме първи избор на потребителите и клиенти от търговската мрежа, гастрономията и хранителната индустрия в България. Нашата амбиция е да станем водещ производител в категорията на конфитюрите в Югоизточна Европа.

Ценности
  • Клиентът е в основата на нашата работа. Ние разбираме клиентските очаквания и им предлагаме избор. Наши клиенти са потребителите, гастрономията и хранителната индустрия.
  • Качество – ние вярваме, че нашите клиенти заслужават висококачествени продукти. Ние влагаме в нашите продукти най-добрите суровини, технологии, страст, любов, загриженост и отговорност. Съчетаваме традиционния вкус с иновациите.
  • Съвършенство – Стремежът към съвършенство ни движи към постоянно подобряване на процесите в производството, доставките и обслужването.
  • Доверие – Работим непрекъснато за изграждане и поддържане на доверието на нашите клиенти, доставчици, партньори и служители.
  • Иновативност – Винаги търсим иновативни подходи и методи за развитие . Приемаме предизвикателства.
  • Успяваме заедно – Постигаме най-добрите резултати чрез лидерство, екипна работа и сътрудничество. Отнасяме се с другите така, както искаме да се отнасят с нас.
  • Партньорство – Изграждаме дългосрочно и устойчиво партньорство, като предлагаме традиционни и индивидуални решения за нашите бизнес клиенти. Ние поемаме отговорност, държим на почтеността и прозрачните взаимоотношения.
  • Страст – Отдадени сме със сърцето и ума си, на това което правим.

Производство

Технологията, която използваме, е наше ноу-хау. С нея постигаме щадяща обработка, при която запазваме парченцата плод, както и техния вкус, цвят и аромат, за да са максимално близки до естествените.

Разполагаме с екип от висококвалифицирани специалисти, както и модерно, съвременно оборудване, което ни позволява гъвкавост и спазване на зададените производствени параметри. Именно затова нашите конфитюри и сладка са пълни с вкусни парченца и цели плодове, с толкова запазени естествени цветове.

Политика по качеството
СИСТЕМА НА КОНТРОЛ В ПЕТ НИВА

НИВО

1
Входящ контрол на суровини и материали

При производство използваме само суровини, които покриват високите ни стандарти. Използваме утвърдени сортове плодове. Плодовете се измиват, почистват, инспектират и замразяват. Защо използваме замразени плодове? Това е най-добрият начин на съхранение на плодове, при който ценните им качества се запазват близки до естествените.

НИВО

2
Контрол в процес на производство

При него следим и управляваме процесите, така че да получим желания продукт. Целта ни е да управляваме качеството с предварение, а не да констатираме разликите след като процесите са завършили и когато вече е твърде късно.

НИВО

3
Краен контрол

Извършва се последна проверка за съответствие във фирмената лаборатория, както и външни акредитирани лаборатории.

НИВО

4
Независим външен контрол

Контрол и одити от акредитирани международни сертифициращи организации.

НИВО

5
Обратна връзка от клиенти и подобрение

Това е най-важната част от системата за контрол по качеството. Чрез нея разбираме дали посоката, която сме поели е правилна и правим съответните промени за още по-добри и задоволителни резултати.

Сертификати
НАШИТЕ СЕРТИФИКАТИ ЗА КАЧЕСТВО
НАШИТЕ НАГРАДИ
Златен медал от изложението Булпек 2021 за продуктова категория термо-устойчиви кремове „ЦИМА“ – ванилия и какао
Златен медал от изложението Булпек 2021 за продуктова категория термо-устойчив пълнеж с цели плодове „ЦИМА“ – ягода, вишна, боровинка
Чиа Перлено Желе е номиниран за най-иновативен продукт на световното изложение SIAL PARIS през 2018
ANUGA TASTE INNOVATION SHOW 2017

Отличен продукт: Chia Pearl Jelly, Портокал и Джинджифил – натурален спред с перли от чиа.

НАГРАДА ЗА НОВИ ПРОДУКТИ И ТЕХНОЛОГИИ В ХРАНИТЕЛНО-ВКУСОВАТА ПРОМИШЛЕНОСТ 2017

Категория Краен продукт, Българския съюз по хранителна промишленост. Отличени продукти: Серия Chia Pearl Jelly – натурални спредове с перли от чиа – 4 вида.

ЗЛАТЕН МЕДАЛ ОТ 24-ТИ МЕЖДУНАРОДЕН ПАНАИР НА ПОТРЕБИТЕЛСКИТЕ СТОКИ И ТЕХНОЛОГИИ, ПЛОВДИВ 2004

Отличен продукт: Домашен конфитюр от ягода.

Повече за нас
НИКОЛАЙ ЖЕКОВ
управляващ съдружник
Николай Жеков отговаря за инвестиции, снабдяване и логистика.
ЦВЕТАН ЖЕКОВ
основател и президент
Цветан Жеков е основател и президент на предприятието.
ГЕОРГИ ЖЕКОВ
управляващ съдружник
Георги Жеков отговаря за производство, бизнес развитие и оптимизация.
ЕКИП

Във фирмата работят целогодишно над 65 служители. Капацитетът на производство вече надхвърля 15 тона на смяна. Ежедневно квалифицирани специалисти и съвременно оборудване се грижат продуктите да излизат от конвейерите с желаното и познато качество, съобразено с изискванията на клиента и на действащите европейски регламенти. Изключително внимание се отделя на контрола на всички производствени етапи: от полето – до рафта.

Може да ни намерите в: